Kaivopuiston lentonäytös

Olen ollut ihan pikkuskidistä lähtien kiinnostunut lentokoneista. Aikoinaan lainasin kirjastosta kaikki aiheeseen liittyvät kirjat ja lueskelin niitä päivät pitkät. Haaveilin tietysti hävittäjälentäjän ammatista, vaikken tiennyt mitään sen korkeista vaatimuksista. Likinäköisyys esti lentäjän uran, mutten antanut sen vaikuttaa elämääni. Lentokoneet kiinnostaa edelleen. 100 -vuotiaan Suomen juhlavuoden tapahtumiin liittyvä Kaivopuiston lentonäytös houkutteli paikalle jopa yli 100 000 kaltaistani. Ja miksikäs ei. Kaunis alkukesän ilma, merenrannassa tapahtuva spektaakkeli ja vatsanpohjaa möyrivää meteliä. Kyllä Helsinkiin kaikenmaailman musiikkitapahtumien sekaan mahtuu myös infernaalisen mekkalan aiheuttava lentonäytös.

Hanami

Yksi varmoista lähestyvän kesän merkeistä pk-seudulla on hanamista keuhkoaminen. Roihuvuoren pieni kirsikkapuupuistikko täyttyy kukkien puhkeamisen aikaan sadoista, jos ei tuhansista hanamisteista. Tänä vuonna hanami-juhlaa vietettiin 21.5.

Roihuvuoren kirsikkapuisto

Itse en suuremmin välitä massatapahtumista ja siksi kävinkin paikan päällä arkena. Ihan kiva juttu, mutta ainakin itselle kirsikkapuiden ”sakura” ei ollut kovinkaan häkellyttävä kokemus. Pitänee joku kevät lähteä Japaniin.

 

Kevättä odotellessa

linnunlaulu_pano
Linnunlaulun huvilat Töölönlahdella on varsin kuvauksellinen paikka. Jäälle ei uskaltanut enää mennä, vaikka pari päivää myöhemmin pongasin jäältä 3-4 pilkkimiestä. Pitää käydä lentämässä uudelleen Töölönlahden yllä kunhan kevät etenee ja puihin alkaa tulla lehtiä ja ruoho vihertää. (klikkaamalla kuvaa saat sen esille isompana)